Veranderen vrijblijvend? Het wordt persoonlijk!

Praten over verandering is mooi … maar de vrijblijvendheid is er nu wel af! Ja, dat snapten de deelnemers aan de workshop over Digitale Intelligentie in Rotterdam ook wel. “Praten over verandering kennen we al jaren.”

De deelnemers zagen ook dat snelheid en impact ervan digitalisering tot een soort brandpunt van verandering maken. Verandering wordt steeds meer de regel, en niet meer de uitzondering. Daarmee komt verandering steeds meer op de huid van individuele leidinggevenden en professionals.

Hoe ga je daar nu mee om?

Daarvoor heb je digitale intelligentie (DQ) schrijven Hans Hoornstra en Wijnand van Lieshout. En zij noemen ‘wendbaarheid’ in het bijzonder. Dat is het vermogen om bestaande overtuigingen, denkpatronen en gedrag los te laten wanneer een veranderende context dat vereist.

Hoe wendbaar ben jij (en net zo goed: hoe wendbaar ben ik) ? Sta ik open voor verandering? Vind ik het elke dag fantastisch? Of beweeg ik mee als concessie? In onderstaand plaatje zie je 4 mogelijke keuzen staan.

De manier waarop jij reageert, is jouw persoonlijk antwoord op de vraag “Hoe zit ik er in?”. Want wendbaarheid is niet alleen een vermogen maar ook een keuze, een persoonlijke keuze. Een keuze die van grote invloed kan zijn op de plek die jij als professional zult hebben in jouw toekomstig werkbestel.

Wat is jouw keuze? Laat het hieronder weten in de reacties, ik ben benieuwd!

Een reactie plaatsen