Veranderen vrijblijvend? Het wordt persoonlijk!

Praten over verandering is mooi … maar de vrijblijvendheid is er nu wel af! Ja, dat snapten de deelnemers aan de workshop over Digitale Intelligentie in Rotterdam ook wel. “Praten over verandering kennen we al jaren.” De deelnemers zagen ook dat snelheid en impact ervan digitalisering tot een soort brandpunt van verandering maken. Verandering wordt steeds meer de regel, en niet meer de uitzondering. Daarmee komt verandering steeds meer op de huid van individuele leidinggevenden en professionals. Hoe ga je daar nu mee om? Daarvoor heb je digitale intelligentie (DQ) schrijven Hans Hoornstra en Wijnand van Lieshout. En zij noemen ‘wendbaarheid’ in het bijzonder. Dat is het vermogen om bestaande overtuigingen, denkpatronen en gedrag los te laten wanneer een veranderende context dat vereist. Hoe wendbaar ben jij (en net zo goed: hoe wendbaar ben ik) ? Sta ik open voor verandering? Vind ik het elke dag fantastisch? Of beweeg ik … Lees verder…

Je kop boven het maaiveld uitsteken

Vooral niet er bovenuit steken Je kop onder het maaiveld houden … daar ben in mijn gezin van herkomst goed in getraind. Niet zichtbaar zijn, geen aandacht trekken. Ondertussen wel de omgeving goed scannen met scherpe geest en goeie intuïtie. Misschien is het daarom dat ik mensen in (overheids)organisaties begrijp die zich gedeisd houden. Die zich in hun eigen cocon, binnenwereld verschuilen. En ondertussen toch niet helemaal tevreden zijn. Dat zie jij toch ook om je heen? Ik ken de spanning tussen wel willen en niet durven ook. Jaloers zijn op de jongens op school of collega’s die wel hun kop boven het maaiveld durfden uit te steken. Ik wou wel maar durfde meestal niet. Deze spanning gaf een vaag, zeurend gevoel van ontevredenheid, onvervuldheid.

Ga toch fietsen

Ga toch fietsen, zei mijn oudste zoon tegen me. Kom niet met de auto pap, maar met de fiets naar Zuid-Frankrijk (daar wonen mijn beide zonen). Ja, dat is een goed idee! Na een persoonlijk en professioneel intensief jaar tot mezelf komen in een simpele dagstructuur met veel buiten en beweging. Een soort pelgrimstocht op de fiets. Heerlijk! En dan aankomen op zijn verjaardag. Ik zag het helemaal voor me! Omdat ik geen fietsbenen had, ben ik gaan trainen.

Terugblikken om vooruit te kijken

Op 27 november jl. vierde ik mijn jubileumfeestje, maar heb vooral vooruit gekeken. Want op 27 november hebben we Synforum gelanceerd. Want “Synforum geeft data betekenis”. Hierover vertel ik meer in onderstaande vlog.

En nu vraag ik je aandacht voor de Synforumsessies in januari 2019.
Tijdens een dagdeel geven we je het volgende:

  1. Je krijgt beeld van wat je met data kunt.
  2. Er gaat en wereld voor je open! Ik spreek uit eigen ervaring!
  3. Je ziet hoe data aanknopingspunten biedt voor beleidsvorming, aan de hand van praktijkvoorbeelden
  4. Je leert op een andere manier naar je eigen gemeente.
    Meer data, minder onderbuik.
  5. En .. je doet het samen. Syn à samen, Forum à gesprek; daarom heet dit een Synforumsessie.

Synforumsessies vinden in Soest plaats op:

- Donderdagmorgen 10 januari 2019
- Donderdagmiddag 31 januari 2019

De prijs?

Normaal kost een sessie 495 euro ex btw, maar speciaal voor de aftrap in het nieuwe jaar geldt een introductieprijs van 295 euro ex btw.

Klik op de knop onder de video en schrijf je snel in !

Draagvlak met data. Hoe dan?

Tijdens mijn jubileumbijeenkomst op 27 november vertel ik jullie graag met mijn nieuwe samenwerkingspartners van Synforum, meer over de kracht van data. En dan met name de openbare data. In mijn vlog hieronder vertel ik er al het een en ander over.

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Draagvlak met resultaat…dat klinkt goed!

Maar de praktijk is weerbarstig. Daarbij speelt de 80/20 paradox een belangrijke rol. Ik wil je dit nu en op een later moment illustreren aan de hand van 3 actuele voorbeelden: 1. Een inspirerende TED talk van Eric Berridge, CEO van een groot software bedrijf, die heilig gelooft in het belang van de menselijke factor. 2. De constatering in Binnenlands Bestuur begin april 2018, dat de digitalisering van de Nederlandse overheid stokt. 3. De inzet van de stichting Digitale Overheid om de menselijke aspecten van de digitalisering van de overheid te belichten Vandaag voorbeeld 1: de menselijke factor Ik had nog niet eerder gehoord van Eric Berridge, tot ik een link naar een TED talk doorgestuurd kreeg. Eric Berridge is CEO van een groot softwarebedrijf. Hij vertelt dat zijn bedrijf jaren terug de fixatie van STEM heeft verlegd naar de zgn. ‘humanities’. STEM staat voor: •        Science •        Technology •        Engineering •        … Lees verder…